Білик від Іспанії, украдена в Go-A шуба для Nemo і стриптиз від Фінляндії. Найсмішніші меми та реакції мережі на "Євробачення 2024"

Nemo зі Швейцарії здобули 336 балів від професійного журі і 255 балів – від глядачів
Фото: ЕРА

У ніч з 11-го на 12 травня у шведському Мальме відбувся гранд-фінал "Євробачення 2024", участь у якому брало 25 країн, зокрема Україна. Переможцями конкурсу став представник Швейцарії, небінарна особа Nemo.

Інтернет-видання "ГОРДОН" зібрало найсмішніші реакції й меми в мережі.

Українці жартують, що Nemo під час вибору образу надихалися вбранням солістки гурту Go-A Катерини Павленко, яка виступала на "Євробаченні" у 2021 році.

"Украли шубу. Ще й перефарбували", – написали в мережі.

Також у мережі пожартували про реакцію українців на виступи решти 24 конкурсантів, які змагалися з Україною.

Представницю Іспанії співачку Nebulossa порівняли з українською співачкою Іриною Білик.

А представників Швеції – з українським гуртом "Курган & Agregat".

А також прокоментували контрастність конкурсних номерів України й Ірландії.

У мережі також обговорюють пікантне вбрання одного з учасників фінської групи Windows95man – Теему Кейстері, який засвітив на сцені геніталії, влаштувавши на мить стриптиз.

Користувачка мережі beIIami у своєму твіті звернула увагу, що конкурсні події схожі на те, що відбувається у світі.

"У всіх рожеві шуби і веселі танці – у нас фосфорні бомби і забирання на гору босоніж. У фаворитів хороші стартові позиції – у нас "смертельна позиція" і ми вилазимо з якоїсь залупи, зате на самий верх", – написала вона.

Контекст:

Виступ Nemo зі Швейцарії здобув 336 балів від професійного журі і 255 балів – від глядачів, набравши в сумі 591 бал. Друге місце посіла Хорватія (547 балів), якій букмекери прогнозували перемогу, а на третьому місці опинилася Україна (453 бали). Її на конкурсі представляли Jerry Heil та alyona alyona з піснею Teresa & Maria.

За правилами конкурсу, "Євробачення 2025" відбудеться у Швейцарії.