Доротюк обурилася, що "Новий канал" популяризує "зрадницю" Безрук, і надалі показуючи епізоди за її участю. Там відреагували

Доротюк: Я думала, ці серії, зняті ще до повномасштабного вторгнення, давно зняли з ефіру
Фото: Alya Dorotyuk / Facebook

Українська журналістка Аліна Доротюк 13 серпня в Telegram звернула увагу на те, що в ефірі "Нового каналу" досі транслюють епізоди із серіалу "Будиночок на щастя" за участю акторки родом із Краматорська Донецької області Галини Безрук, яка проживає в країні-агресорі РФ і замовчує війну проти України.

"Коли ввімкнула вперше за довгий час ТБ, а тут показують зрадницю, яка залишилася жити, працювати й відвідувати фестивалі українофоба [Микити] Михалкова, – Галину Безрук, – обурилася Доротюк, опублікувавши відповідне відео. – Я думала, ці серії, зняті ще до повномасштабного вторгнення, давно зняли з ефіру. Наче ж і нових сезонів назнімали. А значить, і в повторі є що показувати. А ні – популяризують все ту ж зрадницю".

Доротюк поцікавилася, що має статися, щоб в Україні радикальніше ставилися до таких недогероїнь.

14 серпня Доротюк повідомила, що отримала відповідь від представників телеканала. У повідомленні йдеться, що вони мають намір "працювати над цією ситуацією".

 

Контекст:

Безрук одружена з російським актором Артемом Алексєєвим. Вони живуть у РФ. Пара оформила стосунки у серпні 2016 року, а у грудні в них народилася донька Василина.

Після нападу РФ на Україну Безрук замовчує російську агресію.

Українська ведуча Катя Осадча у своєму зверненні до українських знаменитостей, які замовчують напад РФ на Україну, згадала й Безрук, наголосивши, що вона не гідна бути громадянкою України. У жовтні 2022 року Безрук в інтерв'ю російському пропагандистському виданню "Газета.Ru" заявила, що обирає не батьківщину, а сім'ю.