Фонд Олени Пінчук розпочав підготовку психологів, які допоможуть відновити ментальне здоров'я українським жінкам, постраждалим від війни

Перший етап проєкту Regeneration охопить 20 терапевтів та приблизно 600 учасників-бенефіціарів
Фото: depositphotos.com

Фонд Олени Пінчук спільно з громадською організацією "Інститут процес-орієнтованої роботи в Україні імені Григорія Сковороди" ініціював проєкт Regeneration, у межах якого готуватимуть фахівців із надання психологічної підтримки, щоб допомогти якомога більшій кількості жінок, які постраждали від війни і стали свідками тяжких подій. Про це повідомляють на сторінці благодійного фонду Олени Пінчук у Facebook.

Готуватимуть українських фахівців для психологічної підтримки і відновлення ментального здоров'я українських жінок під час та після війни міжнародні фахівці з дев'яти країн.

"Наше завдання – відновити ресурс жінок, подбати про їхнє ментальне здоров'я, яке вплине на можливість реалізувати свій власний потенціал. Бо в майбутньому це допоможе Україні в її відбудові", – вважає Олена Пінчук.

Кураторами проєкту є австралійський психолог Алан Річардсон і його українська колежанка Оксана Королович.

"Роботу з наслідками травм зазвичай починають після завершення гострої фази воєнного конфлікту. Але в Україні зараз уперше у світі завдяки сучасному підходу та розвитку технологій практикується унікальний формат, що вже працює безпосередньо під час війни", – зазначив Рідчардсон.

Перший етап проєкту охопить 20 терапевтів та приблизно 600 учасників-бенефіціарів проєкту, яким допоможуть трансформувати наслідки травми, зазнаної під час війни.

Нові навички психологічного відновлення дадуть змогу учасникам стабілізувати та поліпшити емоційний стан, підвищити креативність і працездатність, щоб долучитися до активного соціально-економічного життя та відновлення України, наголошують у публікації.