"Говорили по-простому про важливі речі". Харлан у Миколаєві зустрілася з Кімом. Фото

Кім – Харлан: Дякуємо за волю до перемоги й за неймовірні емоції
Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація / Facebook

Голова Миколаївської облвійськадміністрації Віталій Кім 16 серпня у Facebook розмістив фото, на яких він зображений у своєму кабінеті разом з Ольгою Харлан.

"Сильна, вільна, незалежна та красива. Наша. Уся Миколаївщина пишається Олею Харлан", – написав він.

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація / Facebook

За словами Кіма, вони з Харлан "говорили по-простому про важливі речі".

"Про розвиток спорту в області, про підтримку фехтування", – уточнив він.

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація / Facebook

"Дякую за волю до перемоги й за неймовірні емоції", – подякував він Харлан.

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація / Facebook

Контекст:

Харлан народилася в Миколаєві. Вона – олімпійська чемпіонка з фехтування 2008 року, шестиразова чемпіонка світу й восьмиразова чемпіонка Європи, чемпіонка Європейських ігор, срібна й бронзова призерка Олімпіади 2016, бронзова призерка Олімпіади 2012.

29 липня на Олімпіаді в Парижі Харлан виграла бій на шаблях за третє місце в південнокорейської спортсменки Чой Себін. Ця перемога принесла Україні першу медаль на Олімпіаді в Парижі.

3 серпня українські шаблістки перемогли у фіналі збірну Південної Кореї. Це було перше золото українських спортсменів на цій Олімпіаді.

Харлан відіграла основну роль у командному змаганні. У фіналі вона зрівняла рахунок, який до початку поєдинку був 37:40, а незабаром виграла вирішальну сутичку. Для 33-річної Харлан це вже друга нагорода в Парижі після бронзи в особистих змаганнях і шоста за олімпійську кар'єру.

За кількістю олімпійських медалей усіх видів Харлан стала новою рекордсменкою в олімпійській історії України. Досі національний рекорд належав Яні Клочковій (плавання).