"Я ніколи цього не роблю за власною волею". Зеленська розповіла, на що буде готова після перемоги України над російськими окупантами

Зеленська: Я ненавиджу чистити рибу. Ну от просто ненавиджу
Фото: zelenskyy_official / Instagram

Перша леді України Олена Зеленська в інтерв'ю лорду Майклу Ешкрофту для британської медіаплатформи Daily Mail і The Mail on Sunday прокоментувала захоплення свого чоловіка, українського президента Володимира Зеленського, рибалкою. Запис їхньої розмови опублікували 18 серпня на YouTube-каналі Офісу президента.

"Колись ваш чоловік на запитання журналіста, чого він найбільше чекає, коли закінчиться війна, відповів, що хоче зловити коропа на Дніпрі. А що особисто ви найбільше хочете зробити, коли війна закінчиться і, сподіваюся, Україна переможе агресорів?" – запитав у Зеленської Ешкрофт.

"Це цікаво дуже про коропа. Значить, відповім так. Я ненавиджу чистити рибу. Ну от просто ненавиджу. Я ніколи цього не роблю за власною волею. У нас у родині мій тато – він дуже любить риболовлю. Але заведено було здавна, що хто любить ловити, той має любити й чистити, а потім і смажити цю рибу. Тому що, якщо в тебе таке хобі, – будь ласка", – сказала перша леді України.

За словами Зеленської, незважаючи на це, вона готова буде почистити й приготувати того коропа, якого зловить її чоловік у Дніпрі після перемоги України над російськими окупантами.

"Коли Володимир спіймає того свого коропа на Дніпрі, я обіцяю почистити, приготувати його, тому що це буде знак – усе, перемога настала. А поки що буду думати рецепти, що з нього зробити", – зазначила дружина українського президента.

Контекст:

Володимир Зеленський і Олена Кияшко (до заміжжя) познайомилися у шкільні роки. 2003 року вони одружилися. У пари є двоє дітей. Донька Олександра народилася 2004 року, син Кирило – 2013-го.

Зеленський офіційно обійняв посаду президента України 20 травня 2019 року. До цього він був керівником студії "Квартал 95", а його дружина – сценаристкою в цьому проєкті.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося в лютому 2022 року, Зеленська разом із дітьми залишилася в Україні.

У вересні 2023 року в інтерв'ю ВВС Зеленська розповіла, що через війну їхня сім'я розділилася й вона з дітьми зараз живе окремо від чоловіка.