"Сподіваюся, це спрацює". Перша леді України відповіла, що думає про їхню із чоловіком і дітьми безпеку

Зеленська про чоловіка: Я сподіваюся, що для його безпеки зроблено все, що має бути зроблено
Фото: ЕРА

Перша леді України Олена Зеленська в інтерв'ю лорду Майклу Ешкрофту для британської медіаплатформи Daily Mail і The Mail on Sunday розповіла, як змінилися її стосунки з чоловіком, українським президентом Володимиром Зеленським після початку повномасштабної війни. Запис їхньої розмови опублікували 18 серпня на YouTube-каналі Офісу президента.

"Ваш чоловік регулярно відвідує лінію фронту, щоб зустрітися з військовослужбовцями, і, як повідомляють, на нього було скоєно кілька замахів. Чи хвилюєтеся ви за його особисту безпеку, а також за свою власну й безпеку своїх дітей?" – запитав у Зеленської Ешкрофт.

"Чесно кажучи, я намагаюся про це не думати. Ми так багато про це думали в перші тижні вторгнення, коли це був для нас новий етап життя, коли ми мали свою голову налаштувати на те, що все змінилося, мабуть, просто втомилися про це думати. Я сподіваюся, що для його безпеки зроблено все, що має бути зроблено. Сподіваюся, так само працює служба безпеки щодо мене й моїх дітей", – відповіла дружина українського президента.

Вона додала, що дотримується всіх порад, які одержує від служби безпеки.

слідую усім їхнім настановам, не роблю нічого, що вони мені забороняють, і сподіваюся, що це спрацює. Не хочу думати про погане. Мабуть, боюся про це думати", – додала вона.

Контекст:

Зеленський з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії став ціллю для понад 12 спроб замаху, повідомило 16 січня Independent. Частині з них допомогла запобігти інформація, якою з українським лідером на доручення президента США Джо Байдена поділилися в ЦРУ, зазначив ЗМІ.

Російські окупанти 6 березня приблизно о 10.45 завдали ракетного удару по Одесі в момент, коли в місті були Зеленський і прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. Грецькі ЗМІ повідомляли про те, що окупанти цілилися в кортеж Зеленського, який був за 150 м від грецької делегації. Міцотакіс уточнював, що росіяни вдарили по Одесі, коли вони із Зеленським перебували в порту, і "це був вражаючий досвід". Український лідер підтвердив, що вони з прем'єром Греції "бачили удар".

18 квітня пресслужба СБУ повідомила про затримання російського агента, який пропонував спецслужбам країни-агресора замах на Зеленського. За її даними, фігурант збирав інформацію про організацію безпеки польського аеропорту "Жешув-Ясьонка", що мало б допомогти спецслужбам окупантів спланувати ймовірний замах на Зеленського під час його приїзду до Польщі.

В інтерв'ю, яке 11 грудня 2023 року опублікували на сайті "ВВС News Україна", Зеленська розповіла, що не може відвідувати магазини, тому робить закупи онлайн.