Jerry Heil подала на "Греммі" пісню, присвячену українським дітям, яких незаконно депортували у РФ

Jerry Heil: Тема викрадених Росією дітей мало піднімається в інфополі, вона заслуговує на міжнародний розголос, і "Греммі" – один зі способів домогтися цього
Фото: thejerryheil / Instagram

Українська співачка Jerry Heil подала свою нову пісню All Eyes On Kids, присвячену українським дітям, яких незаконно депортували до країни-агресора РФ, на "Греммі". Про це вона написала 9 вересня в Instagram.

"Тема викрадених Росією українських дітей занадто мало піднімається в інфополі, вона заслуговує міжнародного розголосу, і "Греммі" – один із найкращих способів досягти цього! Коли я обирала тему для написання треку для премії, мені важливо було не просто подати трек із гарним звучанням. Я вважаю необхідним через музику говорити про те, що болить мені й моєму народу, – зазначила артистка. – Як це працює далі? Пісню створено! Заявку подано! Перші кроки на шляху до цілі є. Далі, щоб потрапити у список номінантів, потрібно зробити так, щоб про трек говорили".

Jerry Heil попросила шанувальників активно просувати її пісню в соціальних мережах.

"Поширюйте трек між друзями, родичами та знайомими – українцями та іноземцями. Ми – потужна сила. Власне, схема як із "Євробаченням". Нам це вже вдавалося, а значить, вдасться ще не раз! Вірю в нас! І обіймаю кожного та кожну, хто підтримує", – додала співачка.

Контекст:

20 серпня Jerry Heil стала членкинею американської академії мистецтва та науки звукозапису, яка щороку вручає премії "Греммі". "Щоб отримати можливість подати трек на премію, ти маєш пройти верифікацію, заповнивши незчисленну кількість сторінок, вказавши свою освіту та здобутки. Я почала цей процес ще взимку й мусила чекати аж до липня на відповідь. Ще місяць я чекала, щоб розповісти вам щасливу новину: верифікація відбулася – і наступний крок спрогнозувати нескладно", – написала вона тоді.

Композицію All Eyes On Kids співачка презентувала 29 серпня. "Ця пісня – потужне звернення до світу із закликом звернути увагу на трагедію українських дітей, незаконно депортованих Росією", – зазначають в описі.

Головною героїнею відео стала 14-річна Кіра Обедінська з Маріуполя, а режисеркою відеороботи – Jerry Heil. "Після втрати матері в ранньому дитинстві Кіра виховувалася батьком, Євгеном Обедінським, колишнім капітаном збірної України з водного поло. Повномасштабне вторгнення застало родину в Маріуполі. Під час одного з обстрілів російських окупантів батько Кіри загинув. У спробі втекти з міста дівчинка підірвалася на розтяжці й була викрадена окупантами. Її вивезли до непідконтрольного Донецька, але згодом завдяки зусиллям дідуся Кіру вдалося повернути в Україну", – розповіла співачка історію Кіри.

За словами Jerry Heil, її новий трек – це пісня-діалог між матір'ю, яка обіцяє, що її світло горітиме і вестиме дитину додому, і дитиною, яка йде крізь темряву за ниткою світла, що звучить як мамина колискова.