Каменських разом із матір'ю публічно звернулася до своєї хрещеної Кудлай

Улітку 2024 року Каменських під час гастролей США виконувала свої російськомовні хіти
Фото: kamenskux / Instagram

Українська співачка Настя Каменських привселюдно звернулася до своєї хрещеної, української співачки Алли Кудлай із нагоди її 70-річчя. Відповідне відео показали у спецвипуску "Говорить вся країна з Олексієм Сухановим. Секрети молодості та самотності Алли Кудлай", який вийшов в ефір 24 липня на каналі "1+1 Україна".

Каменських записала вітання для Кудлай разом зі своєю матір'ю, співачкою Лідією Каменських. У привітанні мати й донька Каменських побажали Кудлай "бути творчою й мати успіх у творчості, не зупинятися".

"Ви така класна, така запальничка і, звичайно, дуже талановита співачка", – додала Настя Каменських.

Звернення матері й доньки Каменських пролунало на 41-й хвилині відео.

Перед тим, як показати відеовітання, Суханов поцікавився в Кудлай, як вона ставиться до вибору своєї похресниці Каменських, яка за кордоном співає російською мовою.

"Як ви ставитеся до того вибору, який зробила вона. Чи ви розумієте її вибір?" – запитав у Кудлай ведучий.

"Це їхня особиста справа. У кожної людини є своє бачення свого майбутнього, теперішнього. Тому я дуже люблю Настю. Дуже люблю. Вона дуже талановита дівчинка. І так, як вона поступає, – це її право", – заявила Кудлай.

 

Контекст:

У серпні 2022 року Каменських в інтерв'ю українській журналістці Аліні Доротюк заявила, що відмовляється від виконання на концертах своїх російськомовних пісень. Майже за рік, у червні 2023-го, Каменських в інтерв'ю українській ведучій Маші Єфросініній сказала, що не бачить нічого поганого в тому, щоб співати за кордоном свої старі хіти, написані російською мовою.

Наприкінці грудня 2023 року в розмові з українським ресторатором Євгеном Клопотенком співачка уникла відповіді на запитання, чи співатиме вона в майбутньому свої російськомовні хіти на концертах. Водночас вона наголосила, що більше не має наміру створювати пісні російською мовою.

Улітку 2024 року Каменських під час гастролей США виконувала свої російськомовні хіти. Також артистка знімалася в ролику для TikTok під пісню російською з репертуару гурту "Потап і Настя".

Коментуючи свої виступи російською мовою, співачка заявила, що співає російською для тих, хто не розуміє української мови. "У мене українськомовна програма, у мене є пісні російською мовою. Мої пісні, і, звичайно, я їх буду виконувати для тих, хто підтримує нашу країну, але не розуміє нашої мови. Мені здається, що все одно це пісні, які я люблю, це моя історія. Я не бачу в цьому нічого такого кримінального. Найголовніше, що в мене є чітка позиція й усе я показую своїми діями", – заявила артистка.

Позиція співачки викликала критику з боку ЗМІ й журналістів. Її звинуватили в саботажі.