Кондратюк розповів, як після участі Януковича в "Караоке на майдані" зник капелюх, у який збирали гроші для фіналістів шоу

З 1999-го до 2019 року Кондратюк був співавтором, продюсером і ведучим програми "Караоке на майдані"
Фото: Arthouse Traffic / Facebook
Український продюсер і колишній ведучий шоу "Караоке на майдані" Ігор Кондратюк став учасником нового епізоду шоу "Культурна оборона", яке вийшло 27 квітня на YouTube-каналі STAND UP Battle Club.

Під час зйомки глядачі переказують донати на ЗСУ, а учасник шоу ділиться цікавими історіями. Під час спілкування Кондратюк згадав історію, яка сталася за участю експрезидента України Віктора Януковича на зйомках проєкту "Караоке на майдані".

"Янукович – єдиний президент, який був на "Караоке на майдані", хоча він тоді був прем'єр-міністром, – зазначив Кондратюк. – Організовувала все це Людмила Кучма, дружина [на той момент президента України Леоніда] Кучми, а він типу там поруч прем'єр-міністр".

За словами Кондратюка, Янукович запізнився і прийшов уже під кінець зйомки.

"А тоді була фішка про те, що Янукович двічі судимий і тирив шапки по молодості. Фіналіст хлопчик. Дитяча передача. Співає пісню "В траве сидел кузнечик", де [є] слово "сидів". А все йде до того, що Янукович висуватиме себе у президенти. Ми зняли передачу, передали на канал. Дзвонить мені [продюсерка] Лариса Журавська і каже: "Ти взагалі охрінів? Пісня сидів?! Викинути!" Я кажу: "Ви зовсім там поїхали?" Вона каже: "Ні, нам сказали чітко ніяк не компрометувати Януковича". Я кажу: "А нічого, що Янукович стояв і аплодував у той час, як хлопчик виконував цю пісню?" Лариса каже: "Він не розумів, що робить, а нас за це можуть "поиметь", переказав історію ведучий.

Він зазначив, що не вирізав тоді цього епізоду із шоу.

"Але на цьому передача не закінчилася. Коли ми зібралися і вийшли на наступну передачу, мені редактор каже: "Ігорю, у нас пропав капелюх", зазначив Кондратюк. У нас реально на тій зйомці пропав капелюх".

За словами Кондратюка, капелюх знайшли за два роки. Виявилося, його взяла із собою одна з учасниць того шоу "на фарт" і лише згодом повернула назад.

"Я їй говорю: "А нічого, що ми тут два роки думаємо, що Янукович украв ще один капелюх?" – завершив історію ведучий.

Контекст:

З 1999-го до 2019 року Кондратюк був співавтором, продюсером і ведучим програми "Караоке на майдані", яка в різні періоди виходила на каналах "Інтер", "1+1", СТБ.

Януковича обрали президентом України 2010 року. 22 лютого 2014 року, після трьох місяців протестів на Майдані, Верховна Рада визнала, що він самоусунувся з посади і не виконує своїх обов'язків, після чого було оголошено нові президентські вибори. Того ж місяця Янукович покинув Україну, зараз із сім'єю проживає в Росії.

У січні 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді й пособництві у веденні агресивної війни та призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Також Януковича підозрюють у держзраді через підписання Харківських угод 2010 року, в організації теракту і вчиненні умисних убивств на Майдані 2014-го.