"Кожен обирає свій шлях". Композитор Злотник висловився про Ротару, яка мовчить про російську агресію проти України

Ротару до повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну виступала в російських містах
Фото: sofiarotaru.official / Instagram

Український композитор Олександр Злотник в інтерв'ю, яке 21 липня опублікували на сайті Oboz.ua, висловився про українську співачку Софію Ротару.

"Чи спілкувалися ви під час війни із Софією Ротару? І чому, на ваш погляд, вона не виступає гучно проти війни в Україні, а обмежується лише короткими дописами в соцмережах?" – запитали у Злотника.

"За час війни ми з нею не мали ніяких розмов, тому звідки я знаю? Кожен обирає свій шлях. Мене ви чуєте, ще багатьох – теж, а когось – не чуєте. Я не можу сказати, чому вона обрала таку позицію. Це знає лише сама Соня", – відповів композитор.

Контекст:

Ротару до повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну співала в російській столиці й інших містах Росії, а у 2017 році виступала на дні народження глави Чечні Рамзана Кадирова.

У 2021 році президент України Володимир Зеленський вручив Ротару відзнаку "Національна легенда України".

24 лютого 2022 року співачка утрималася від публічних засуджень на адресу агресора, але періодично реагує в Isntagram Stories на масовані обстріли українських міст російськими окупантами. Ротару не афішує, у якій країні зараз живе.

Її молодша сестра і колега Ауріка Ротару в липні 2024 року не стала ані спростовувати, ані підтверджувати слова української журналістки Аліни Доротюк про те, що Софія Ротару покинула Україну і живе за кордоном.