Козловський про знаменитостей, які втекли з України: Спочатку вкладають гроші, щоб їх упізнавали, а потім платять, щоб на виїзді ніхто не впізнав

Козловський: Я розумію, коли жінки виїжджають із країни, захищаючи себе та своїх дітей, але я зовсім не розумію чоловіків, які тікають із країни
Фото: vitaliy.kozlovskiy.info / Instagram
Український співак і волонтер Віталій Козловський 23 травня в ефірі каналу "Україна" висловився про своїх колег та знайомих, які після нападу РФ на Україну втекли з країни.

"Дуже багато людей мене розчарувало, багатьох я викреслив зі свого життя. Я нічого із цим не можу вдіяти. Я розумію, коли жінки виїжджають із країни, захищаючи себе та своїх дітей, але я зовсім не розумію чоловіків, які тікають із країни, хоча казали, що нікуди не поїдуть. Вони спочатку вкладають гроші в те, щоб їх усі впізнавали, а потім платять великі гроші, щоб на виїзді з країни їх ніхто ніби не впізнав, але все одно в кулуарах усі говорять, і всі про це знають", – сказав Козловський.

Він не захотів назвати імена цих людей, але наголосив, що спілкуватися з ними не збирається.

Відео: Зірковий шлях / YouTube

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, президент Володимир Зеленський підписав указ, яким оголосив загальну мобілізацію. Верховна Рада 3 березня ухвалила закон, яким затвердила указ президента. Закон уже набув чинності, його застосовують із дня початку бойових дій – 24 лютого.

Згідно з указом, мобілізація триватиме 90 днів і передбачає призов військовозобов'язаних, резервістів та залучення транспортних засобів для забезпечення потреб ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби та інших державних органів. Наразі, як повідомляли у ЗСУ, триває мобілізація військовослужбовців, які не входили до резервістів першої черги.

24 лютого у зв'язку із введенням воєнного стану чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років тимчасово обмежили виїзд із країни.

22 травня Верховна Рада продовжила воєнний стан і мобілізацію ще на 90 діб – до 23 серпня.