Мозгова розповіла, кому вигідні "срачі" в українському інфопросторі

Мозгова: Розірвані зсередини, ми слабкі, саме це і потрібно нашому ворогові
Фото: Olena Mozgova / Facebook

Люди, які в українському публічному просторі провокують скандали й конфлікти, є ворогами України. Таку думку 8 листопада у Facebook висловила українська продюсерка Олена Мозгова.

"І знову всі проти всіх. Люди, не піддавайтеся, не ведіться і не витрачайте себе на всі ці срачі! Пам'ятайте, що всі, хто провокує на це, – ворог України як неподільної, цілісної, соборної держави, – написала вона. – Розірвані зсередини, ми слабкі, а саме це й потрібно нашому ворогові".

Мозгова наголосила, що зараз головним і єдиним пріоритетом має бути перемога над російськими окупантами, і закликала донатити на підтримку ЗСУ.

Контекст:

Мозгова не стала конкретизувати, які саме "срачі" має на увазі, але свою думку озвучила на тлі заяви колишньої народної депутатки від партії "Свобода" Ірини Фаріон, яка 5 листопада в ефірі програми "5 каналу" "Рандеву з Яніною Соколовою" назвала "збродом" російськомовних бійців сил оборони.

Заява Фаріон викликала обурення у мережі. Українці розкритикували екснардепку, а уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до поліції та Служби безпеки України. Він зазначив, що порушення рівноправності громадян карають відповідно до ст. 161 Кримінального кодексу.