"Не було жодної хвороби". Експродюсер Винника звинуватив артиста і його помічницю Барон у брехні

Винник має намір повернутися в український шоу-бізнес із піснею "Мої люди"
Фото: depositphotos.com

Олександр Горбенко 13 серпня у Facebook звинуватив у брехні українського артиста Олега Винника, з яким раніше співпрацював як продюсер. На пост звернула увагу редакція видання NV, зараз публікація на сторінці Горбенка недоступна для перегляду.

У пості Горбенко також розкритикував керівницю фан-клубу артиста Валерію Барон.

"Вам достовірно відомо, що є причиною дивної поведінки, неадекватних слів та вчинків артиста, який став жалюгідним мемом і посміховиськом для всієї країни. Ви знали, що до війни ніхто на лікування з України нікуди не виїжджав і не було жодної хвороби, але завзято півтора року розповідали про виїзд до початку війни через таємничу хворобу. Навіть після того, як ваша брехня викрилася, у вас вистачає совісті плести людям вигадані історії, відверту маячню про якусь зраду з боку продюсера й команди, як мантру вперто повторювати цю нісенітницю", – звертаючись до Барон, написав Горбенко.

Експродюсер Винника заявив, що має у своєму розпорядженні факти про діяльність артиста, які "в рази не збігаються з інформацією", котру поширює Барон. Він закликав команду Винника надати звіт про його волонтерську діяльність.

"Ви два роки ганяєте по колу фото й відео тих самих автомобілів, кількість яких у ваших байках із кожним місяцем зростає, додатково розповідаєте казки про сотні тисяч євро таємної допомоги, невідомо чим, невідомо кому. У вас є хороша можливість виставити мене дурнем, опублікуйте звіт і покажіть хоча б третину суми, яку ви вперто декларуєте. Ви цього не зробите від слова ніколи з тієї простої причини, що ніколи не було того, чого ніколи не було", – зазначив він.

Горбенко назвав діяльність Барон і фонду "пральнею, створеною з метою відбілити персонажа, який з усіх технічних отворів дав під себе відпрацьованим тосолом".

Ні Барон, ні Винник поки не коментували заяви Горбенка.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення Винник перестав з'являтися на публіці й вести соцмережі. У липні 2022 року адвокатка Винника заявила, що артист покинув Україну й переїхав у Берлін (Німеччина) на лікування.

17 квітня 2023 року всі пости на офіційних сторінках Винника в соцмережах було видалено, зокрема ті, в яких артист виступив проти російської агресії. Друг Винника, ексдиректор Палацу "Україна", а зараз військовослужбовець Роман Недзельський повідомив, що пости зі сторінок артиста видалив його колишній менеджмент.

Артист не афішує подробиць свого життя за кордоном. Раніше він говорив, що займається волонтерською діяльністю на підтримку українських захисників.

10 серпня 2024 року офіційна представниця Винника Валерія Барон заявила, що Винник має намір повернутися в український шоу-бізнес із новою піснею під назвою "Мої люди", реліз якої заплановано на 23 серпня.