"Не лікуватися поїхав, а повернувся додому". Помічниця Винника назвала нову причину його таємної втечі до Німеччини в лютому 2022 року

Барон заявила, що, проживаючи в Німеччині, Винник передав "на передову" €0,5 млн
Скріншот: КРП (крупним планом) / YouTube

Офіційна представниця й помічниця українського співака Олега Винника Валерія Барон 10 серпня на своїй сторінці у Facebook заявила, що артист виїхав до Німеччини після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ, оскільки в Україні йому нема де жити.

Так вона відреагувала на коментарі з критикою на адресу Винника під своїм постом, у якому проінформувала про повернення співака в український шоу-бізнес.

Вона повідомила, що Винник, покинувши Україну в лютому 2022 року, поїхав до Німеччини не лікуватися, як повідомляли раніше, а повернувся додому.

"Нічого, що лікуватися він почав задовго до? І не лікуватися поїхав, а повернувся додому. Людина вже більше 20 років проживає виключно в Німеччині, є резидентом цієї країни і не має в Україні місця, де жити", – написала вона.

Барон додала, що, проживаючи у Німеччині, Винник передав "на передову" €0,5 млн.

Фото: Валерия Барон / Facebook

"Аби кожен допоміг стільки, скільки допоміг Олег... Але ж патякати легше, ніж правду казати", – додала Барон.

Фото: Валерия Барон / Facebook

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення Винник перестав з'являтися на публіці та вести соцмережі. У липні 2022 року адвокатка Винника заявила, що артист покинув Україну та переїхав до Берліна (Німеччина) на лікування.

17 квітня 2023 року всі пости на офіційних сторінках Винника в соцмережах видалили, зокрема й ті, у яких артист виступив проти російської агресії. Друг Винника, ексдиректор Палацу "Україна", а зараз військовослужбовець Роман Недзельський повідомив, що пости зі сторінок артиста видалив його менеджмент.

Улітку 2023 року Винник перервав мовчання і дав перше інтерв'ю, у якому зізнався, що таємно виїхав з України 26 лютого 2022 року, але подробиць не розкрив. За словами артиста, він вирішив поїхати за кордон, бо вважає, що кожен має займатися своєю справою.

Артист не афішує подробиць свого життя за кордоном. Раніше він говорив, що займається волонтерською діяльністю на підтримку українських захисників.