United Talent Agency припинила співпрацю із Сарандон після того, як вона виступила на підтримку Палестини

Сарандон брала участь у пропалестинському мітингу у Нью-Йорку
Фото: ЕРА

Американська компанія United Talent Agency (UTA) припинила співпрацю з голлівудською актрисою Сьюзен Сарандон після того, як вона публічно виступила на підтримку Палестини. Про це 21 листопада повідомило видання Deadline із посиланням на представника агентства.

У публікації наголошують, що актриса 17 листопада брала участь у пропалестинському мітингу у Нью-Йорку. Там вона заявила, що "зараз багато людей бояться бути євреями, оскільки починають відчувати, як це – бути мусульманами в цій країні".

Контекст:

7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масований ракетний обстріл південних та центральних районів Ізраїлю і вторглися на територію країни. За даними МЗС Ізраїлю станом на 10 листопада, бойовики вбили майже 1200 ізраїльтян, ще приблизно 240 захопили в заручники.

Ізраїль у відповідь розпочав контртерористичну операцію і станом на початок листопада повністю оточив Газу. Влада Ізраїлю заявляла, що бойові дії триватимуть до повного знищення угруповання ХАМАС.

21 листопада уряд Ізраїлю затвердив угоду з ХАМАС про припинення вогню в обмін на звільнення приблизно 50 заручників, яких утримують ісламісти.

Сарандон – володарка премій "Оскар", BAFTA і Гільдії кіноакторів США. Вона є шестиразовою номінанткою премії "Еммі", її дев'ять разів номінували на "Золотий глобус". У серпні 2023 року в інтерв'ю виданню Il Messaggero Сарандон заявила, що повномасштабне вторгнення країни-агресора РФ в Україну "може зупинити дипломатія".