"Узагалі не турбує це питання. Люди займаються "діччю". Заріцька з гурту Kazka відповіла, чому вони не прибрали букви Z із назви

Гурт Kazka створили 2017 року
Фото: kazka.band / Instagram

Солістка українського гурту Kazka в інтерв'ю, яке 24 жовтня вийшло на YouTube-каналі українського блогера Слави Дьоміна, заявила, що, якщо вони замінять латинську букву Z у назві гурту на українську З, закордонні шанувальники не зможуть їх знайти в мережі.

"Говорять про ваш гурт, що у вас досі в назві є буква Z. Коли ви це зміните?" – запитав у співачки Дьомін.

"Коли Зеленський виправить свою букву Z", – відреагувала співачка, маючи на увазі, що Instagram-сторінка Зеленського має назву zelenskiy_official.

За словами Заріцької, вона не вважає, що ця проблема зараз є першочерговою.

"Мене взагалі не турбує це питання, тому що воно не першочергове. Мене це просто бісить, тому що люди не займаються тим, що реально треба, а займаються такою "діччю", – сказала Заріцька. – Якщо когось це тригерить, вибачте, будь ласка. Ми ніяк не пов'язані із цими терористами. Ми просто гурт. Так називаємося".

Контекст:

Гурт Kazka створив 2017 року український продюсер Юрій Нікітін. Учасниками колективу є троє осіб – Олександра Заріцька, сопілкар Дмитро Мазуряк і мультиінструменталіст Микита Будаш. Найвідомішою композицією з репертуару гурту є трек "Плакала".

Літеру Z наносять на свою техніку російські окупанти, які 24 лютого 2022 року вторглися в Україну.

Після повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну від використання літери Z у своїй назві відмовилися музиканти українського гурту "Без обмежень". Раніше колектив мав назву "БеZ обмежень".

У березні 2022 року також прибрали букву Z із логотипа в українській продюсерській компанії Moзgi Entertainment, яка з літа 2023 року має назву Pomitni.