Жадан розповів про зустріч із Бернаром-Анрі Леві, який відвідав бригаду НГУ "Хартія"

Жадан – Леві: Друже, дякуємо за допомогу, чекаємо знову в гості і сподіваємося на фільм про нашу бригаду
Фото: Сергій Жадан [офіційна сторінка] / Facebook

Український письменник, поет і волонтер Сергій Жадан, який приєднався до бригади НГУ "Хартія", 15 липня розмістив у Facebook фото, на якому його зображено разом із французьким режисером і письменником Бернаром-Анрі Леві.

"До "Хартії" завітав Бернар-Анрі Леві – філософ, письменник і режисер, людина, яка багато робить для того, аби світ не забував про Україну, знається на реаліях і не втомлюється фіксувати злочини росіян у цій війні", – написав Жадан про зустріч.

Він зазначив, що Леві "побував на позиціях, поговорив із бійцями про майбутню оборонну концепцію нашої країни, про схід і захід, про війну і мир".

"Друже, дякуємо за допомогу, чекаємо знову в гості і сподіваємося на фільм про нашу бригаду", – підсумував Жадан.

Контекст:

Леві приїжджав в Україну під час подій Революції гідності й виступав на сцені Євромайдану, закликав європейських спортсменів припинити участь у зимових Олімпійських іграх у Сочі на знак протесту проти насильства в Києві. Письменник став одним із засновників Агентства модернізації України. У 2019 році він підписав "Відкритий лист проти політичних репресій у Росії".

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Леві зняв фільми "З Україною в серці", "Чому Україна", який вийшов на міжнародному каналі ARTE у червні 2022 року, і фільм "Слава Україні". Його прем'єра відбулася в Києві в лютому 2023 року.

6 червня Жадан повідомив, що приєднався до бригади Національної гвардії України (НГУ) "Хартія" і проходить навчання. Вперше про свій намір приєднатися до "Хартії" Жадан повідомив журналістів у березні.