Не опускайте розрізане авокадо у воду. Три способи, які збережуть смачний фрукт свіжим до тижня

За умов правильного зберігання авокадо може залишатися свіжим до тижня
Фото: depositphotos.com

Як смачне, стигле авокадо залишити свіжим на кілька днів, розповів сайт Express.

Багато людей не знають, як правильно зберігати авокадо після його нарізання, і часто використовують методи, які можуть бути небезпечними. Наприклад, опускання авокадо у воду, хоч це й популярний спосіб, може сприяти розвитку бактерій на його поверхні, таких як сальмонела або лістерія, що зі свого боку може призвести до харчових отруєнь. Під час контакту з водою шкірка авокадо вбирає вологу, що погіршує текстуру і смак плоду.

Для безпечного зберігання нарізаного авокадо треба уникати його контакту з повітрям, щоб запобігти окисленню й потемнінню м'якоті. Для цього потрібно:

  1. Збризнути м'якоть авокадо кількома краплями лимонного або лаймового соку – це природний антиоксидант, який уповільнює окислення.
  2. Щільно загорнути плід у харчову плівку, щоб обмежити доступ повітря. Зберігати в холодильнику, що допоможе зберегти свіжість на кілька днів.
  3. Щодо цілого авокадо, його треба зберігати в темному місці, далеко від сонячних променів, оскільки сонце може прискорити дозрівання. Тверді авокадо не варто класти в холодильник – краще залишити їх за кімнатної температури, де їх можна зберігати до семи днів.

Дотримуючись цих простих порад, можна значно продовжити свіжість авокадо й насолоджуватися його смаком без ризику для здоров'я.