Шакшука по-українськи. Рецепт від Клопотенка

Клопотенко пропонує їсти страву просто з пательні
Фото: depositphotos.com

Український кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Instagram показав, як готує страву з яєць.

"Що буде, якщо взяти україновідчуття й поєднати його з шакшукою? Вийде ще одна прекрасна страва з яєць на сніданок. Я знаю, українці просто обожнюють снідати яєчнею, і у нас для цього є така красива назва – "оката" яєчня. "Оката" – це тому, що має великі жовті очі серед білків. Але зараз я пропоную приготувати щось незвичайне, шакшуко-українське", – зазначив Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 70–100 г сала;
  • квашений огірок (один великий або два маленькі);
  • чотири яйця;
  • 80 г бринзи;
  • п'ять гілочок петрушки;
  • томатний соус або кетчуп

Приготування

Сало нарізати шматочками. Викласти на розігріту сковороду. Смажити п'ять хвилин. Додати нарізаний квашений огірок. Викласти яйця, присипати бринзою, порізаною петрушкою й додати зверху кетчуп.

"Готуєте шакшуку ще кілька хвилин і їсте прямо з пательні. Ну бо вже немає сил встояти перед цією смакотою", – порадив Клопотенко.

Контекст:

2015 року Євген Клопотенко став переможцем п'ятого сезону кулінарного проєкту "МастерШеф" на каналі СТБ. Після перемоги в шоу телеканал запросив його як експерта в кілька телевізійних проєктів.

Клопотенко є співзасновником соціального проєкту Cult Food, який має на меті зміну культури харчування.

2021 року Клопотенко увійшов до списку людей, які впливають на майбутнє світової гастрономії, 50 Next, укладеного The World's 50 Best Restaurants.