Почесний консул Іспанії в Узбекистані взяв участь у змаганнях із плавання і порушив український кордон

Учасники змагань пливли від коси Чушка в Краснодарському краї до фортеці Єні-Кале в окупованій Керчі
Фото: X-WATERS / Facebook

Почесний консул Іспанії в Узбекистані Альфонсо Лопес Пандіелья не прокоментував, чи попереджали його організатори запливу X-Waters Kerch Strait про наслідки відвідування Криму.

Почесний консул Іспанії в Узбекистані Альфонсо Лопес Пандіелья 1 червня взяв участь у змаганнях X-Waters Kerch Strait і переплив Керченську протоку від коси Чушка в Краснодарському краї до фортеці Єні-Кале в анексованому Криму, повідомляє "Крим.Реалії".

Дипломат підтвердив журналістам, що взяв участь у запливі, але відмовився говорити, чи попереджали його організатори змагань про порушення кордону.

"Не знаю. Я не хочу ніяких коментарів давати", – сказав Лопес.

Він також підтвердив, що є почесним консулом Іспанії в Узбекистані. Дипломат повідомив, що обіймаючи цю посаду, він не є державним службовцем в Іспанії.

Начальник відділу Держприкордонслужби України з питань взаємодії зі ЗМІ Андрій Демченко зазначив, що в разі порушення режиму перетину кордону іноземцем настає адміністративна відповідальність.

"Таким іноземцям забороняється в'їзд в Україну мінімум на три роки. Розмір штрафу – до 5100 грн, якщо ж це порушення вчинено групою осіб, то від 5100 грн", – повідомив він.

[MULTIMEDIA][/MULTIMEDIA]

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Після анексії Україна закрила міжнародні пункти пропуску у Криму. В'їхати на територію півострова, не порушуючи закону, можна через пункти в'їзду-виїзду в Херсонській області.