Суд у РФ відхилив апеляцію на вирок кримському блогеру Мемедемінову

Мемедемінова засудили до двох із половиною років колонії-поселення
Фото: Крымская солидарность / Facebook

Блогера із Криму Нарімана Мемедемінова засудили в Росії до двох із половиною років колонії за обвинуваченням у публічних закликах до терористичної діяльності. Військовий апеляційний суд залишив вирок без змін. У МЗС України висловили протест у зв'язку з цим рішенням.

Військовий апеляційний суд Власихи Московської області 14 травня залишив чинним вирок кримському блогеру і журналісту Наріману Мемедемінову – два з половиною роки позбавлення волі. Про це проєкту "Крим.Реалії" повідомив адвокат Едем Семедляєв.

На засіданні суду Мемедемінов закликав своїх колег продовжувати висвітлювати переслідування у Криму.

Перед тим, як суд пішов у нарадчу кімнату, блогер також сказав, що не має ілюзій щодо рішення в його справі, але все ж сподівається на справедливість.

Він попросив пресу приділяти увагу переслідуванням за релігійною, національною і професійною ознаками на території Криму.

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з рішенням апеляційного суду.

"Вимагаємо від російської сторони негайно звільнити громадянина України Нарімана Мемедемінова та інших громадян України, які продовжують незаконно утримуватися у в'язницях на території РФ та окупованого Криму. Такий крок сприятиме відновленню справедливості стосовно невинних людей, а також забезпеченню їхнього права на життя в умовах пандемії COVID-19", – ідеться в заяві на сайті МЗС.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд Ростова-на-Дону засудив Мемедемінова до двох років і шести місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, його обвинувачують у публічних закликах до терористичної діяльності. МЗС України називає обвинувачення сфабрикованими.

Семедляєв говорив, що російська прокуратура просила шість років позбавлення волі.

23 березня 2018 року в будинку Мемедемінова, який співпрацював із правозахисним об'єднанням "Кримська солідарність", відбулися обшуки. Після них блогера затримали, того самого дня "суд" заарештував його.