Путін пообіцяв, що автомобільний рух по Кримському мосту відкриють за кілька місяців

Путін анонсував відкриття Керченського мосту
Фото: ЕРА
Президент РФ Володимир Путін вважає, що відкриття Керченського мосту дасть імпульс "розвитку Криму" і російського Причорномор'я.

Автомобільний рух Кримським мостом через Керченську протоку відкриється за кілька місяців. Про це під час звернення до Федеральних зборів заявив президент РФ Володимир Путін. Виступ у YouTube транслювало "Настоящее время".

На думку Путіна, це дасть імпульс "розвитку Криму" і російського Причорномор'я.

Кримський міст будують коштом федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить приблизно 228 млрд руб. (приблизно $4 млрд). У грудні 2016 року старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар заявив, що будівництво моста через Керченську протоку здійснюють без проекту, а сам міст завалиться, навіть якщо його вдасться побудувати.

У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху зводжуваним Керченським мостом  до грудня 2018 року, а рух поїздів – до 2019-го.

У серпні Мінінфраструктури України заявило про підготовку позову до РФ із вимогою відшкодування збитків, яких зазнають українські порти в Азовському морі через будівництво мосту.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.