Зеленський: Коли Росія відступає, вона просто заплющує очі на свою слабкість, росіяни можуть заплющити очі й на вихід із Криму

Зеленський: Українські воїни продемонстрували, що звільнення території під час бойових операцій – не випадковість
Фото: president.gov.ua

Україна розуміє, як буде деокуповано захоплений російськими окупантами Крим. Про це, виступаючи 23 серпня на третьому саміті Кримської платформи, заявив президент України Володимир Зеленський, трансляцію ведуть на YouTube-каналі платформи.

"Ми розуміємо, як повернемося у Крим. Ми розуміємо, скільки кроків треба нам усім зробити; ми розуміємо, наскільки це непросте, важливе завдання, але ми бачимо цей шлях", – сказав президент.

За його словами, протягом року, який минув після проведення другого саміту Кримської платформи, українські воїни "зробили надзвичайні речі" і продемонстрували, що звільнення української території під час бойових операцій – не випадковість.

"Українські сили рухаються вперед попри все, що б там хто не казав. Уперед – і це найголовніше. Ми рухаємося, а коли Росія відступає із захоплених територій, вона просто заплющує на це очі, на свою слабкість. Російське суспільство може заплющити очі й на відхід окупантів із Криму", – заявив Зеленський.

Він наголосив, що українській армії також "вдалося очистити частину Чорного моря від російських окупантів", а Україні – запустити свій зерновий експорт морем.

"Крим – це ключ до безпеки в Чорному морі. Не можна залишити ключі в руках терористів. І ми не залишимо", – сказав президент України.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. "Приєднання" півострова до РФ не визнають Україна й більшість інших країн.

Українська влада неодноразово заявляла, що налаштована на деокупацію всіх захоплених із 2014 року Росією українських територій, зокрема Криму.