Новий міністр культури України заявив, що українські митці мають безперешкодно виїжджати за кордон

Точицький розповів, що поїздки мають відбуватися "на основі прозорих правил"
Фото: Mykola Tochytskyi / Facebook

В Україні потрібно створити умови для безперешкодного виїзду українських митців за кордон, де вони популяризуватимуть країну. Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький під час форуму – культурної платформи "Україна відкрита світу", повідомив "Укрінформ".

"Завдання міністерства – створити умови для того, щоб кожен митець міг спокійно, безперешкодно, на основі прозорих правил здійснювати свої поїздки", – зазначив міністр.

За його словами, з фінансуванням таких поїздок готові допомагати західні партнери.

"Нам потрібно навчитися правильно формувати стратегію, що ми хочемо від тієї чи іншої поїздки, яким чином цього можна досягти і яким чином переконати західних колег, що фінансування має бути саме на це", – розповів Точицький.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Минулого разу Верховна Рада продовжила його до 9 листопада.

Воєнний стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, які підпадають під призов на військову службу під час мобілізації, окрім особливих винятків.