"Виступаю за нові підходи". Нардеп Тищенко оголосив, що боротиметься за посаду мера Києва

Тищенко заявив, що виступає за нові ідеї
Фото: Николай Тищенко / Facebook

Нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко повідомив, що візьме участь у праймеріз для визначення кандидата в мери Києва. Він звернувся до колег по "конструктив".

Народний депутат України від "Слуги народу", ресторатор Микола Тищенко оголосив 2 червня у Facebook, що братиме участь у праймеріз для визначення кандидата в мери Києва від партії "Слуга народу".

"Зважаючи на досить жвавий інтерес киян та журналістів, хочу повідомити – я йду на партійні праймеріз. Я відчуваю досить потужну підтримку киян як столичний мажоритарник і не можу їх підвести. Разом із тим хочу звернутися до всіх колег, хто виявив таке бажання. Пропонуймо конструктив", – написав нардеп.

Він назвав праймеріз "періодом народження нових ідей та шляхів досягнення, навколо яких об'єднаються кияни".

"Я виступаю за нові підходи, за нові й чесні правила, за нові ідеї та сенси", – пояснив Тищенко.

31 травня про намір узяти участь у тих самих праймеріз оголосив нардеп Олександр Дубінський. Того ж дня про претензії на крісло мера Києва повідомив нардеп Олександр Ткаченко.

Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня. Рішення про проведення виборів Верховна Рада має ухвалити не пізніше ніж за 90 днів до дня голосування. Виборчий процес розпочинається за 50 днів до виборів.

З червня 2014 року мером Києва є Віталій Кличко. Він повідомляв про намір знову балотуватися на посаду міського голови.

За даними дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", яке провели 4–7 квітня, у Кличка найвищий рейтинг у Києві: за нього готові проголосувати 38,7% киян, які визначилися і готові прийти на вибори. Шоумен Сергій Притула з 9,1% посідає друге місце, на третьому – народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко (8,8%). Центр соціальних і маркетингових досліджень SOCIS проводив опитування 8–20 травня. Згідно з ним, рейтинг Кличка становить 41,1%, на другому місці бізнесмен і телеведучий Андрій Пальчевський – 8,8%, на третьому – з 8% – Притула.

Пропрезидентська партія "Слуга народу" збирається провести праймеріз для визначення кандидата від політсили на виборах мера Києва. Серед потенційних учасників – четверо народних депутатів, а також заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, з'ясувало видання "РБК-Україна".