Лузіна: Я б знесла Верховну Раду, бо стоїть вона над місцевістю, яку спочатку називали "Провалля". Місце, де все провалюється геть

Лузіна: Багато хто вважає Зелений театр однією з Лисих гір Києва
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

Згідно з містичними тенденціями, будівля Верховної Ради України розташована в "неправильному" місці, сказала журналістка і письменниця Лада Лузіна в інтерв'ю головному редактору видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

Українська письменниця і журналістка Лада Лузіна вважає, що проводити засідання Верховної Ради України потрібно в іншій будівлі. Про це вона сказала в ефірі програми "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі "112 Україна".

"Я би почала з того, що знесла б Верховну Раду. Якщо ми говоримо про містичні збіги і тенденції, то стоїть вона в неправильному місці. На пагорбі, над місцевістю, яка спочатку мала назву "Провалля". Якщо подивитися на карту дореволюційного Києва, на місці нинішньої Ради і Маріїнського палацу можна побачити напис "Провалля". Назва свідчить сама за себе. Місце, де все провалюється геть. Багато хто вважає Зелений театр однією з Лисих гір Києва", – сказала Лузіна.

За словами письменниці, спочатку на цьому пагорбі намагалася "селитися" влада, і ніколи для неї не складалися добре обставини.

"Маріїнський палац заклала Єлизавета, яка так його й не побачила. Померла. Імператриця (Марія Федорівна. – "ГОРДОН"), мати Миколи II, саме перебуваючи в цьому місці, дізналася, що її син зрікся престолу, і звідти її вислали у вигнання. Потім палац захопили більшовики, але тоді у них нічого не вийшло. Вони мудро перебралися до іншого приміщення. Тож я б почала з того, що переселила б депутатів куди-небудь", – заявила вона.

Лузіна: Якби я була мером Києва з ліцензією на вбивство, наше місто стало б чудовим туристичним центром років за три. Читайте повну версію інтерв'ю

Будівлю Верховної Ради України було зведено 1939 року за проектом архітектора Володимира Заболотного.