"Мавіки", fpv-дрони, автомобілі. Кличко відвіз захисникам Харківської області на передову допомогу від громади столиці

Віталій Кличко: Відвіз і допомогу від громади столиці, і спорядження, яке купуємо й залучаємо в якості благодійної допомоги
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко привіз захисникам на харківському напрямку дрони від громади Києва та благодійників. Про це Кличко повідомив у Facebook.

"Відвідав наших захисників на харківському напрямку (Вовчанськ, Куп'янськ). Відвіз і допомогу від громади столиці, і спорядження, яке купуємо й залучаємо в якості благодійної допомоги", – повідомив Кличко.

Допомогу від Кличка та киян отримало чотири військові підрозділи. 

"92-й бригаді передав закуплені за кошти бюджету понад 50 БПЛА – зокрема, 31 Mavic 3 та 20 Mavic 3T. Також днями бійцям вирушить автомобільна техніка. Загалом 92-й бригаді місто виділило з бюджету 97 млн грн. У якості благодійної допомоги військовим Держприкордонслужби завіз 100 fpv-дронів. Також по 100 таких дронів – 116-й окремій механізованій бригаді та спецпідрозділу ГУР МО "Артан", – зазначив Кличко.

Кличко вже передав захисникам Вовчанська й інших гарячих точок на харківському напрямку 150 fpv-дронів, квадрокоптери Mavic та системи РЕБ. Також мер столиці передав 411-му Окремому батальйону безпілотних авіаційних комплексів на південний напрямок 33 пікапи, 12 систем РЕБ і 50 антен для роботи БПЛА, закуплені коштом столичної громади.