Князєв про облаву у Львові: Поліція не втручається у справи Збройних сил. Нам є чим зайнятися

Князєв: У Львові піднялася паніка: поліціянти влаштовують облави, забирають хлопців до армії, не дозволяючи навіть філіжанку кави допити
Фото: npu.gov.ua

Заяви про нібито примусовий призов до армії в Україні – провокація, спрямована на дискредитацію дій поліції і всієї правоохоронної системи країни, заявив голова Нацполіції України Сергій Князєв.

Поліція не втручається у роботу Збройних сил України. Про це у Facebook заявив  керівник Нацполіції України Сергій Князєв.

"Нісенітниця про примусову мобілізацію. Нерозумні військкоми пишуть, що начебто з допомогою поліції проводять набір в армію. У Львові піднялася паніка: поліціянти влаштовують облави, забирають хлопців до армії, не дозволяючи навіть філіжанку кави допити. А якщо серйозно, подібні заяви – це ворожа провокація. Поліція ніколи не втручається у справи Збройних сил. І тому такі заяви не відповідають дійсності", – написав Князєв.

Він зазначив, що "примусовий призов до армії відбувався у 1941 році".

"Сьогоднішні заяви про нібито примусовий призов до армії – це чистої води провокація, спрямована на дискредитацію дій поліції та всієї правоохоронної системи. Нами розпочато низку спецоперацій. У Києві поліція переведена на посилений режим несення служби. Нам є чим зайнятися. А в агресора, схоже, паніка і бракує фантазії вигадувати нові нісенітниці, що вони вдалися до старих методів. Таке ми проходили у 2014 році", – заявив голова Нацполіції України.

Видання ZAXID.NET повідомило, що у ніч на 4 листопада військові і поліція влаштували облаву на студентів у центрі Львова, у чоловіків призовного віку перевіряли документи. За повідомленнями очевидців, для цього приблизно 20 військових і декілька поліцейських заблокували популярний серед молоді Львова провулок Крива Липа.

Речник Головного управління Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська спростувала участь поліції у цих подіях. Керівник Західного регіонального медіацентру Міністерства оборони України Олександр Поронюк підтвердив проведення нічної перевірки призовників.

Адміністрація львівського нічного клубу Paradox заявила, що охорона закладу не дозволила поліцейським і військовим провести перевірку документів відвідувачів закладу під час облави у місті у ніч на 4 листопада.

До цього, у ніч на 28 жовтня, поліція провела обшуки у київському нічному клубі Jugendhub. Було затримано 17 відвідувачів, у яких виявили наркотики, 11 малолітніх громадян та 32 особи, які могли ухилятися від призову на строкову військову службу. Пізніше у Генштабі ЗСУ заявили, що 12 людей виявилися такими, що ухиляються від призову.