Киянці, яка заморила голодом свою дитину, присудили 12 років в'язниці

Прокуратура наполягала на довічному ув'язненні, суд призначив Трохимчук спершу вісім, потім 12 років ув'язнення. Частину строку вона вже провела в СІЗО
Скріншот: ТСН / YouTube
Жінка, яка 2016 року в Києві залишила на кілька днів удома замкненими двох маленьких дітей, унаслідок чого одна з них померла, дістала 12 років в'язниці. Про це повідомляє Київська міська прокуратура в Telegram.

Раніше її засудили до восьми років позбавлення волі, але Київський апеляційний суд змінив це рішення.

У 2016 році в Києві 20-річна Владислава Трохимчук замкнула двох дітей у квартирі та поїхала, як повідомляли тоді в поліції, на дев'ять днів, прокуратура тепер пише, що на 11. Вона заявляла, ніби "не знала, що діти можуть померти".

Хлопчику був рік і 11 місяців, а його сестрі два роки й 10 місяців. Хлопчик помер, дівчинка вижила, але в тяжкому стані потрапила в реанімацію. Їхню матір заарештували й позбавили батьківських прав. Її цивільний чоловік, батько третьої дитини Трохимчук, говорив, що не знав, що малюки залишилися без нагляду – він вважав, що зі старшими дітьми сидить свекруха.

У серпні 2019 року жінку визнали винною в тому, що вона залишила дітей у небезпеці, яка спричинила смерть (ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України), і засудили до восьми років позбавлення волі. Прокуратура наполягала на довічному позбавлення волі за п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) й оскаржила вирок.

Київський апеляційний суд скасував вирок і спрямував провадження на новий судовий розгляд у той самий суд, але іншим складом.

5 липня Голосіївський суд ухвалив новий вирок – жінку визнали винною в умисному вбивстві дитини і присудили 12 років позбавлення волі.