Окупанти атакували дроном Сумську область, загинув керівник агрофірми – прокуратура

Аграрій загинув у Хотінській громаді
Фото: Хотінська ТГ / Facebook

5 серпня російські окупанти за допомогою безпілотника вбили водія автомобіля, який їхав Сумською областю. Про це проінформувала у Facebook обласна прокуратура.

"За даними слідства, 5 серпня 2024 року приблизно о 17.00, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог атакував, за попередніми даними, FPV-дроном транспортний засіб, що рухався по території Хотінської громади Сумського району. Унаслідок чого загинув 60-річний керівник агрофірми, який перебував за кермом зазначеної автівки", – ідеться у повідомленні.

Досудове розслідування розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Обласна адміністрація повідомила в Telegram, що сьогодні станом на 21.00 окупанти 35 разів обстрілювали прикордонні території й населені пункти регіону.

"Зафіксовано 104 вибухи. Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська, Тростянецька, Новослобідська, Глухівська, Есманьська громади", – ідеться в пості.

Постраждалі є в Миропільській громаді, на яку росіяни скинули три керовані авіабомби. Травмовано місцеву жительку й поранено одного місцевого жителя.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, окупувавши частину Сумської області. На початку квітня північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантівале військові РФ регулярно обстрілюють регіон із російської території.

У травні 2024 року військова розвідка зазначала, що окупанти можуть розпочати новий наступ у Сумській області.