Серійного палія військових автомобілів у Києві засудили до восьми років тюрми

35-річний чоловік спалив 10 автомобілів і пошкодив ще три
Фото: Поліція Києва / Telegram

У Києві до восьми років ув'язнення засудили підозрюваного в підпалі 10 автомобілів, які використовували військовослужбовці Збройних сил України або які мали символіку збройних формувань. Ще три автомобілі він встиг пошкодити. Про це 2 серпня повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в Telegram.

Із вересня 2022-го до серпня 2023 року чоловік діяв за власною ініціативною через неприязнь до військовослужбовців, а машини для підпалу обирав сам, катаючись велосипедом, зазначили в Офісі генпрокурора.

"Під час останньої спроби підкласти запальну суміш на колесо автомобіля його затримали. Із собою в нього був ще один саморобний пристрій для підпалу автомобіля", – ідеться в повідомленні.

Як уточнили в поліції Києва, підпалювачем виявився 35-річний житель міста, який переїхав до столиці 2014 року з іншого регіону України.

За рішенням Дніпровського районного суду Києва чоловік дістав вісім років позбавлення волі за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Контекст:

4 червня Нацполіція повідомляла, що на початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися спецслужби країни-агресора: представники РФ вербували підлітків у кількох містах України для підпалів автомобілів, які належать військовослужбовцям. Схему викрили, а підлітків затримали, зазначили правоохоронці.

Про те, що російські окупанти вербують неповнолітніх для підпалу автомобілів військовослужбовців, обіцяючи винагороду в розмірі кількох тисяч доларів, повідомляв також український омбудсмен Дмитро Лубінець 18 червня.

Протягом перших двох місяців літа підпали автомобілів фіксували в Києві, Дніпрі, Рівному, Львові, Одесі та приблизно 40 – у Харківській області