У Києві підпалили евакуаційний автомобіль медслужби 3-ї штурмової бригади

За словами Ковач, підпалювало автомобіль троє осіб
Фото: Viktoriia Kovach / Facebook

У Києві троє невідомих осіб спалили евакуаційний автомобіль медичної служби 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. Про це 29 липня у Facebook повідомила керівниця медслужби Вікторія Ковач.

За її словами, згоріла автівка очікувала на ремонт.

"Вони спалили медевак, який евакуював чималу кількість поранених і після ремонту мав продовжувати це робити. Ця машина була куплена за кошти, зібрані волонтерами", – зазначила Ковач.

Медикиня додала, що камери відеоспостереження зафіксували трьох осіб, які спочатку облили автомобіль рідиною, а потім підпалили його.

"Чи заслуговують вони покарання у вигляді позбавлення волі? Питання риторичне. Чи треба їх карати у форматі призову в армію? Категорично ні. Бо сьогодні вони в тилу машину підпалюють, а завтра на полі бою зраджують штурмову групу, підставляючи її ризику", – зазначила Ковач.

Контекст:

4 червня Нацполіція повідомляла, що на початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися спецслужби країни-агресора: представники РФ вербували підлітків у кількох містах України для підпалів автомобілів, які належать військовослужбовцям. Схему викрили, а підлітків затримали, зазначили правоохоронці.

Про те, що російські окупанти вербують неповнолітніх для підпалу автомобілів військовослужбовців, обіцяючи винагороду в розмірі кількох тисяч доларів, повідомляв також український омбудсмен Дмитро Лубінець 18 червня.

Протягом перших двох місяців літа підпали автомобілів фіксували в Києві, Дніпрі, Рівному, Львові й Одесі.