Суд заарештував третього підозрюваного у справі "Кузні на Рибальському"

ДБР підозрює фігурантів справи в організації постачання в армійські підрозділи військової техніки низької якості
Фото: Державне бюро розслідувань / Facebook
Печерський районний суд Києва 8 липня обрав запобіжний захід третьому підозрюваному у справі про продаж Збройним силам України неякісної військової техніки. Про це повідомила пресслужба Держбюро розслідувань.

"Суд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його в повному обсязі, обравши одному з колишніх начальників департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави в сумі понад 475 млн грн", – зазначили в повідомленні.

Імені підозрюваного у ДБР не назвали.

Посадовців підозрюють у змові та організації постачання в армійські підрозділи протягом 2016–2018 років військової техніки низької якості.

"Ідеться про бойові катери та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які не відповідали встановленим вимогам та не можуть використовуватися у ЗСУ. Дії посадовців завдали державі збитків на суму понад 475 млн грн", – заявили у ДБР.

Контекст:

5 липня суд заарештував ексчиновника Міноборони Андрія Араптанова у справі про постачання ЗСУ неякісної техніки. 7 липня суд заарештував голову правління "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру.

У справі також фігурує колишній заступник міністра оборони України Ігор Павловський. Усім чотирьом фігурантам справи слідчі оголосили про підозру 2 липня.