У Торецьку й Зарічному Донецької області російська армія вбила чотирьох цивільних – прокуратура

Окупанти регулярно обстрілюють Донецьку область
Фото: Донецька обласна прокуратура / Facebook (архів)

19 серпня внаслідок ударів російських окупантів по місту Торецьк і селищу Зарічне Донецької області загинуло чотири цивільні людини. Про це поінформувала у Facebook прокуратура регіону.

"Під приціл армії РФ потрапило селище Зарічне Лиманської ТГ. Боєприпас влучив по приватному сектору. На вулиці отримали травми, несумісні з життям, троє цивільних віком від 61 до 72 років – чоловік і подружня пара. Тип озброєння встановлюється", – ідеться в повідомленні.

У Торецьку, за даними прокуратури, російські військові вдарили з артилерії у двір місцевої жительки, унаслідок чого від осколкового поранення загинула 71-річна пенсіонерка.

"Прокурори вживають усі можливі й належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ", – підкреслили у відомстві.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях відкриті за фактами порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Ворог регулярно обстрілює населені пункти Донецької області, через це українська влада проводить евакуацію населення з прифронтової зони.

Уранці 19 серпня начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року окупанти своїми обстрілами вбили 2164 жителів регіону, і це без урахування жертв у Маріуполі й Волновасі (інформація із цих міст недостатня).