У мережі з'явилося відео бійки жінки з військовим біля ТЦК в Одесі. У ТЦК прокоментували

У ТЦК закликали не піддаватися на провокації
Фото: EPA (архів)

7 серпня в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) заявили у Facebook, що їхній роботі перешкоджала жінка.

"Біля будівлі збірного пункту міста Одеси сталася ситуація, що привернула увагу суспільства. Громадянка в емоційному стані вчиняє дії, які перешкоджають роботі РТЦК та СП. Вона свідомо заблокувала ворота збірного пункту, перешкоджаючи в'їзду та виїзду службового транспорту, а також симулювала фізичну недугу, ніяк не реагуючи на зауваження військовослужбовців роти охорони ТЦК", – ідеться в повідомленні.

В обласному ТЦК стверджують, що військовослужбовці "діяли відповідно до законодавства і викликали наряд патрульної поліції", але після приїзду правоохоронців "громадянка почала вести себе ще агресивніше, здійснивши напад на транспортний засіб, що виїжджав із території збірного пункту".

"Водій транспортного засобу, захищаючи службове майно, намагався завадити протиправним діям громадянки. Цей момент і потрапив на відео, яке викривлено й подано в анонімних (сумнівних) Telegram-каналах", – ідеться в пості.

У ТЦК наголосили, що Кримінальний кодекс України передбачає відповідальність за перешкоджання законній діяльності військових під час воєнного стану, а напад на службовий транспорт може бути розцінено як посягання на майно Збройних сил України.

"Керівництво ТЦК та СП закликає громадян дотримуватися законодавства і не піддаватися на провокації. Поширення неперевіреної або спотвореної інформації лише сприяє дезінформації та грає на руку ворогу", – заявили військові.

Перед цим у Telegram з'явилося відео конфлікту й бійки між військовим і жінкою біля ТЦК на вулиці Заньковецької.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Минулого разу їхню дію продовжили із 12 серпня 2024 року на 90 діб.

Скандали із ТЦК виникають в Україні регулярно.