У ТЦК у Дніпрі заявили, що Положай, який облаяв військових, "підтвердив протиправність своїх дій"

У ТЦК поведінку Положая назвали "ганебною" і "протиправною"
Фото: Дніпропетровський обласний ТЦК та СП / Facebook

Дніпропетровський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) 13 жовтня у Facebook назвав "ганебною" і "протиправною" поведінку гендиректор компанії Steko Сергія Положая, який увечері 12 жовтня вступив у словесний конфлікт із військовослужбовцями у Дніпрі.

"Заявляємо про факт ганебної і протиправної поведінки громадянина Сергія Положая, генерального директора одного з виробників металопластикових вікон. Ідеться про його ганебну публічну заяву, яка ображає і дискредитує військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і Збройних сил України в цілому", – ідеться в повідомленні.

У ТЦК звернули увагу, що "громадянин Положай на своїх сторінках у соцмережах особисто повідомив, що не має документів щодо бронювання на час мобілізації".

"Водночас він хизується своїм зневажливим відношенням не лише до військового обов’язку, але й до військовослужбовців, і не соромиться при цьому використовувати ненормативну лексику. Фактично громадянин Положай особисто підтвердив протиправність своїх дій. На відео, що поширюються паном генеральним директором, видно ганебні прояви агресивної, брутальної і зухвалої поведінки й нецензурні, принизливі висловлювання і погрози військовослужбовцям", – вказано в дописі.

У Дніпропетровському обласному ТЦК називають це "обурливим і неприпустимим".

"Законодавство України щодо питань мобілізації й оборони держави працює однаково для всього суспільства, незалежно від соціального статусу, статків і займаних посад. На даний час проводиться правова оцінка дій громадянина Положая й вирішується питання притягнення останнього до відповідальності згідно чинного законодавства України", – підкреслили військові.

Контекст:

12 жовтня пабліки Дніпра розмістили відео, на якому Положай конфліктує з військовослужбовцями. На цих кадрах він, зокрема, кричить одному з них: "Я – генеральний директор, де 1600 чоловік працює. А ти – солдат, бл...дь, п...здуй копай!"

Уранці 13 жовтня Положай в Instagram підтвердив, що це дійсно він сварився з військовослужбовцем. За словами бізнесмена, його зупиняли для перевірки документів представники поліції й ТЦК. При цьому гендиректор називав військових "галімими ТЦКашниками" і "чмошниками, яких треба бити".

Він нібито надав військовим військовий квиток з оновленими даними й "повістку, продовжену до 1 листопада". У відповідь Положаю сказали, що в нього немає бронювання і він підлягає мобілізації, а "малолітка у формі почав навалювати, який він".

У коментарях йому вже радять іти у військовий підрозділ, де він матиме змогу "стати горою", а також порівнюють з екснардепом-утікачем Іллею Кивою, якого ліквідували у РФ. Окрім того, частина коментаторів закликає до бойкоту вікон, які виробляє компанія Положая. Згодом бізнесмен закрив сторінку.