За хабарі затримали заступника голови Івано-Франківського обласного ТЦК – Нацполіція

Двох із трьох затриманих суд уже заарештував, зазначили в Нацполіції
Фото: npu.gov.ua

В Івано-Франківській області у справі про хабарництво затримали одного з керівників обласного територіального центру комплектування (ТЦК), а також очільника й заступника командира роти охорони одного з районних ТЦК. Про це 10 вересня проінформувала Національна поліція України.

"На хабарях викрито заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і двох службовців РТЦК. Кожен із фігурантів налагодив свою корупційну схему допомоги особам, охочим отримати електронний код для ідентифікації в системі "Оберіг", відтермінувати чи уникнути військової служби", – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, суми хабарів коливалися від 2 тис. грн до $1 тис. залежно від "складності питання".

"Заступника начальника обласного ТЦК затримали неподалік місця роботи. За $1 тис. "винагороди" він пропонував безперешкодно отримати код для ідентифікації в системі "Оберіг" чи військово-облікові документи. За вирішення аналогічного питання його колега – начальник районного ТЦК – також отримав $1 тис., а ось уже заступник командира роти охорони цього ж центру комплектування – понад 18 тис. грн: 2 тис. грн за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку і $400 – за надання електронного коду для ідентифікації в системі", – розповіли правоохоронці. 

Усіх затриманих повідомили про підозри за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вказали, що заступнику начальника ОТЦК і начальнику РТЦК обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 242 тис. грн кожному, а запобіжний захід третьому підозрюваному ще обирають.