"Слідство.Інфо" оприлюднило дані, які підтверджують, що Бабіков захищав Януковича. Відео

Бабіков заперечував, що був адвокатом Януковича
Скріншот: slidstvo info / YouTube
12 лютого журналісти проєкту "Слідство.Інфо" опублікували відео та документи, у яких стверджують, що нещодавно призначений заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков неодноразово представляв інтереси колишнього президента Віктора Януковича в суді. Редакція отримала матеріали судових засідань у справах Януковича за участю адвоката Бабікова, де останній виправдовував втечу експрезидента. Журналісти стверджують, що Бабіков представляв інтереси Януковича щонайменше у двох справах: перевищення влади під час Революції гідності та замах на життя експрезидента і його охоронця на початку 2014 року. Крім того, за словами колишнього керівника управління спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, Бабіков представляв інтереси Януковича у справах про захоплення державної влади та "диктаторські закони" 16 січня.

Бабікова призначили на посаду першого заступника директора ДБР 20 лютого. Напередодні, 18 лютого, Адвокатська дорадча група, члени сімей героїв Небесної сотні та правозахисники зверталися до т.в.о. директора ДБР Ірини Венедіктової та президента України Володимира Зеленського з вимогою не допустити призначення Бабікова. Вони заявляли, що Бабіков був адвокатом експрезидента України Віктора Януковича і його призначення знищить довіру до ДБР.

Сам Бабіков заперечував, що був адвокатом Януковича, але в Офісі генпрокурора підтвердили, що Бабіков дійсно представляв інтереси експрезидента в суді.