"Happy Birthday, Путін". ЗМІ розкрили, хто стоїть за атакою на телеканали групи "Россия"

Хакери "привітали" Путіна з днем народження атакою на російську державну пропагандистську телерадіокомпанію
Фото: ЕРА

Масштабну хакерську атаку на сервери Всеросійської державної телерадіокомпанії здійснило анонімне проукраїнське хакерське угруповання Sudo rm-RF, повідомили, посилаючись на джерела, "Суспільне" і "Бабель".

"За нашою інформацією, на болотах не працює не тільки онлайн-мовлення цих телеканалів, але й телевізійне. Працівники компанії скиглять, що знищена вся інформація на серверах, навіть резервні копії, не працює онлайн-мовлення і внутрішні сервіси, немає навіть інтернету й телефонії", – заявив співрозмовник ЗМІ. 

За даними журналістів, хакерської атаки зазнало понад 20 каналів, зокрема "Россия 1", "Россия 24", "Россия Культура", "РТР Планета" (всі належать до холдингу ВДТРК). 

У Х угруповання опублікували скріншоти сайтів, які не працюють і підписали: "Happy Birthday, х...йло" – сьогодні нелегітимному президенту РФ Володимирові Путіну виповнилося 72 роки.

Контекст:

У ВДТРК заявляли, що зазнали сьогодні "безпрецедентної" хакерської атаки. Через неї не працювали онлайн-мовлення і внутрішні сервіси, але телевізійне мовлення працювало, повідомляли місцеві ЗМІ.