Генштаб назвав два напрямки, де РФ наступає найактивніше. ЗСУ ліквідували вже майже 624 тис. окупантів

Сили оборони завдають втрат противнику
Фото: 22 окрема механізована бригада / Facebook (архів)

Протягом минулої доби на фронті сталося 187 бойових зіткнень, найактивніше російські окупаційні війська наступають на покровському й курахівському напрямках. Про це повідомляють у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ, яке опублікували 7 вересня у Facebook.

Загалом за минулу добу сили оборони відбили на курахівському і покровському напрямках 95 ворожих штурмів, окупанти також атакували на харківському, лиманському, куп'янському, торецькому, краматорському, сіверському, времівському, оріхівському, придніпровському напрямках.

"На гуляйпільському напрямку обстановка без особливих змін. На волинському та поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні із Чернігівською й Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів із території РФ", – додали в Генштабі.

Українські авіація, ракетні війська й артилерія минулої доби завдали 15 ударів по місцях зосередження окупантів, їхнього озброєння й техніки. "Уразили пункт управління, два пункти управління БПЛА, дві артилерійські системи та один інший важливий об'єкт ворога", – прозвітували в Генштабі.

Окупаційна армія за минулу добу втратила 1270 військовослужбовців, загальні втрати РФ за час повномасштабного вторгнення сягнули 623 990 осіб, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, протягом останніх місяців покровський напрямок – найгарячіший на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема їх забрали із фронту в Україні.