Катастрофа F-16. Сирський пообіцяв результати розслідування вже невдовзі

Олександр Сирський прокоментував катастрофу F-16
Фото: president.gov.ua (ілюстративне)

Очікують, що незабаром будуть відомі результати розслідування щодо авіакатастрофи F-16 в Україні. Про це головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів в інтерв'ю CNN. Стенограму розмови опублікували 8 вересня на сайті телеканала.  

"Наші пілоти проходили підготовку в навчальних закладах країн-партнерів, і, звісно, ​​були відібрані найкращі, які вже мали досвід ефективного використання літаків, що стоять на озброєнні українських Збройних сил", – наголосив він.

За словами Сирського, зараз спеціальна комісія Міноборони проводить розслідування для з'ясування всіх фактів катастрофи F-16. 

"Я думаю, результати розслідування будуть усім відомі найближчим часом. Ми не збираємося їх приховувати", – зазначив Сирський.

На запитання про те, чи міг "дружній вогонь" збити винищувач, Сирський відповів, що не може нічого коментувати до появи результатів розслідування.

Контекст:

26 серпня під час відбиття масованого повітряного удару країни-агресора РФ, загинув льотчик Олексій Месь із позивним Moonfish. Однак про це стало відомо за кілька днів, коли The Wall Street Journal поінформувала, що розбився один із F-16, який Україна нещодавно отримала від союзників. У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що Месь під час відбиття російського удару знищив три крилаті ракети й один ударний БПЛА. Неназвані представники Повітряних сил ЗСУ розповіли "Голосу Америки", що катастрофа могла статися через "дружній вогонь" ППО.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що причину аварії з'ясовуватиме спеціальна комісія Міноборони України. 30 серпня президент України Володимир Зеленський звільнив командувача Повітряних сил.