Хмельницьку область атакували російські дрони, частина облцентру залишилася без світла

У небі над Хмельницькою областю збили вісім російських дронів
Фото: 241 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ / Facebook (архів)

У ніч на 26 жовтня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками, зокрема й Хмельницьку область. Про це в Telegram повідомив начальник ОВА Сергій Тюрін.

За його словами, протиповітряна оборона збила вісім БПЛА типу Shahed, однак через атаку у Хмельницькому пошкоджено приміщення готелю й вікна у двох будинках.

Як поінформували у "Хмельницькобленерго", росіяни також пошкодили електромережі. Частина Хмельницького залишилася без світла.

"Частково відсутня електрична енергія у споживачів мікрорайонів Заріччя, Озерна, Гречани, Центр і населених пунктів північної частини Хмельницької громади", – ідеться в повідомленні.

Енергетики попередили, що протягом дня проводитимуть оперативні перемикання й аварійно-відновлювальні роботи.

Унаслідок атаки серед цивільного населення ніхто не постраждав, додав Тюрін.

Контекст:

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України, вони призвели до вимкнень електроенергії.

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, наголосили у ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.

6 вересня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Україна має шанс пройти зиму без вимкнень електрики, якщо Росія не завдасть ударів, які критично вплинуть на енергосистему.