На атакованому дронами СБУ складі боєприпасів у Воронезькій області були ракети з КНДР – Коваленко

Від початку повномасштабної війни РФ отримала десятки балістичних ракет із КНДР
Фото: ЕРА

На складі боєприпасів і військової техніки в Острогозькому районі Воронезької області Росії, який атакували дрони СБУ в ніч на 7 вересня, були ракети, які передала Північна Корея. Про це написав у Telegram керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

За даними ЗМІ, від початку повномасштабної війни РФ отримала десятки балістичних ракет і пускових установок від КНДР.

"Знищено корейські ракети, які [нелегітимний президент РФ Володимир] Путін фактично випрошував у [глави КНДР] Кім Чен Ина, принижуючись", – написав він.

Коваленко зазначив, що ракети з Ірану, про передання яких напередодні повідомили ЗМІ, "чекає така ж доля".

6 вересня американська The Wall Street Journal написала, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності. Це підтвердили і джерела англійської The Times. Іран заперечує постачання зброї у РФ.

Контекст:

Солдатське розташоване приблизно за 130 км від кордону з Україною. 7 вересня російські засоби РЕБ нібито придушили безпілотник, що прилетів, але на місці падіння дрона виникла пожежа. Губернатор області Олександр Гусєв зранку повідомив, що вогонь перекинувся на "вибухонебезпечні предмети" – і почалася детонація. До обіду перекрили рух автошляхом Воронеж – Луганськ із 51-го до 105-го кілометру, із прилеглих населених пунктів евакуювали кілька сотень людей.

Джерело видання "ГОРДОН" повідомило, що Солдатське обстріляли дрони Служби безпеки України. Результати атаки видно на карті супутникового сервісу NASA FIRMS, який демонструє осередки пожежі.

Раніше українська розвідка вже завдавала удару по складу БК в Острогозькому районі.