Під завалами в Шостці знайшли тіло чоловіка

Один чоловік загинув, ще восьмеро людей дістали поранення
Фото: ДСНС України / Telegram

Унаслідок авіаційного удару, якого країна-агресор РФ завдала по Шостці Сумської області в ніч на 19 жовтня, загинув чоловік. Про це в Telegram повідомила пресслужба обласної прокуратури.

"В одній із будівель у місті Шостка під завалами виявлено тіло загиблого чоловіка", – ідеться в повідомленні.

Також зросла кількість постраждалих. За даними прокурорів, їх уже восьмеро.

У прокуратурі уточнили, що росіяни скинули три керовані авіабомби на центральну частину Шостки, унаслідок чого пошкоджено навчальний і медичний заклади, приміщення низки установ, житлові будинки і транспортні засоби.

"За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)", – додали у прокуратурі.

Контекст:

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, окупувавши частину Сумської області. На початку квітня північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють регіон із російської території.

У ніч на 19 жовтня окупанти бомбардували цивільну інфраструктуру Шостки. Серед пошкоджених об'єктів – будівля пожежно-рятувального підрозділу, а також шість одиниць техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Під час атаки по Шосткинській громаді росіяни також застосували ударні БПЛА. Пошкоджено об'єкти енергетики й інфраструктури, низку населених пунктів громади знеструмлено.