РФ нарощує атаки на куп'янському напрямку. Протягом доби окупанти втратили понад 1,1 тис. осіб

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ знешкодили більш ніж 655 тис. окупантів
Фото: 24 ОМБр імені короля Данила / Facebook

Упродовж останньої доби на фронті зафіксовано 155 боїв сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив 2 жовтня.

Найактивніше окупанти атакують на покровському, курахівському й куп'янському напрямках, на кожному з них РФ провела по 25 штурмів.

Майже так само інтенсивно росіяни намагаються просуватися на лиманському, торецькому та інших напрямках, під Харковом тривають бої біля Вовчанська.

У зоні проведення операції ЗСУ в Курській області окупанти протягом доби завдали по своїй території 15 авіаударів, застосувавши 20 керованих авіабомб, зазначає ГШ у ранковому зведенні.

Уранці в Генштабі повідомили також нові дані про втрати РФ – упродовж доби сили оборони скоротили армію окупантів на 1130 осіб.

Сили оборони України знищили 36 танків і бойових броньованих машин та 14 артилерійських систем росіян.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ становлять 655 560 осіб.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, протягом останніх місяців покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку. 13 вересня у зведенні Генштабу повідомили про складну ситуацію на курахівському напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала з фронту в Україні. Більш ніж за місяць після інтервенції сил оборони в Курську область РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це. За даними Пентагону, російський контрнаступ там "незначний".