Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської й Донецької областей – ЗМІ

Відео колон військової техніки РФ у напрямку Курської області опублікували російські пропагандистські держагентства
Скріншот: ТАСС / Telegram

Країна-агресор Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України. Про це 9 серпня поінформувало "Агентство" в Telegram.

Удень російські пропагандистські держагентства опублікували низку відео міноборони РФ про переміщення військової техніки окупантів у бік Суджанського району.

За кадрами "Агентство" встановило, що колона в'їхала в регіон із Бєлгородської області. Звідти, імовірно, перекидали й спалену вночі колону з військовими, додав ЗМІ.

Окрім того, до Курської області приїхали військові бригади, які входять до ПВК "Редут" російського Генштабу, котра раніше воювала в Часовому Яру Донецької області, додало "Агентство".

На відео ТАСС видно, як військова техніка в'їжджає в Курську область із Бєлгородської.

На другому відео ТАСС у кадр потрапила стела "Курськ" і пост ДПС, за допомогою яких удалося встановити, що колона повернула на трасу в бік українського Глухова. Так можна дістатися як Суджі, так і Льгова з Рильськом, у бік яких, судячи з постів російських воєнних блогерів, нібито прямували сили оборони України.

Водночас ТАСС із посиланням на російське міноборони повідомляло, що колона рухалася саме до Суджанського району (від місця зйомки до Суджі – приблизно 100 км).

9 серпня стало відомо, що в Рильському районі Курської області вночі було обстріляно автоколону армії Росії. Telegram-канал NEXTA Live підрахував, що армія РФ могла втратити внаслідок цього удару від 200 до 490 солдатів.

Судячи із розпізнавальних знаків на кузовах машин, колону використовували у складі "угруповання прикриття кордону", зазначив у Х редактор "Радио Свобода" Марк Крутов.

Це угруповання, за даними "Взгляд", входило до групи військ "Север", яка навесні наступала на Вовчанськ Харківської області, зазначило "Агентство".

В останні місяці саме в Харківській і Донецькій областях були найінтенсивніші бої. Отже, початок бойових дій у Курській області послаблює саме ці напрямки, резюмувало "Агентство".

Контекст:

6 серпня в РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із РФ у Курській області. Українське військово-політичне керівництво поки не коментувало того, що відбувається. Докладніше про операцію читайте в матеріалі "ГОРДОН".

8 серпня секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, нардеп від "Голосу" Роман Костенко заявив, що операція сил оборони України в Курській області РФ добре спланована й стала неочікуваною для окупантів.

Після появи відео з розбитою 9 серпня колоною військової техніки в Курській області міноборони РФ заявило, що скерувало туди нові резерви.