Сили оборони України вночі збили 22 російські безпілотники

У ПС ЗСУ розповіли про наслідки нічної атаки
Фото: npu.gov.ua (архів)

У ніч на 17 жовтня країна-агресор РФ завдала удару по Україні керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору Курської області, а також 56 ударними БПЛА й безпілотниками невстановленого типу з Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Facebook.

До відбиття нападу залучали авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ і мобільні вогневі групи Повітряних сил і сил оборони України.

Унаслідок протиповітряного бою сили оборони збили 22 ворожі БПЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській і Тернопільській областях.

Два безпілотники вийшли з повітряного простору України в напрямку Білорусі, 27 ударних БПЛА й безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок активної протидії РЕБ сил оборони.

Зафіксовано п'ять влучань БПЛА по об'єктах інфраструктури у прифронтових областях, зазначили в ПС ЗСУ.

Контекст:

Російські окупанти щоночі атакують Україну ударними безпілотниками20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповідав, що від початку повномасштабної війни окупанти випустили по Україні майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили приблизно 9,3 тис. дронів. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

У вересні, згідно з аналізом українських ЗМІ, російські окупанти щодня без перерви запускали дрони-камікадзе Shahed по Україні, із 1339 випущених БПЛА збили 1107, ще частину знешкодили засобами РЕБ.