"Триколори падають на землю, а "Ахмат" – просто чай". 225-й штурмовий батальйон показав відео з Курської області

Українські військові просуваються в Курській області
Фото: 225 ОШБ / Telegram

Бійці 225-го окремого штурмового батальйону ЗСУ 15 серпня опублікували в Telegram нарізку відео з Курської області. 

Зокрема, танковий підрозділ "Тур" 225-го ОШБ, у склад якого входять білоруські добровольці, показав кадри з узятими в полон російськими військовими і їхніми шевронами.

"Курськ буде наш? Поки керівництво Росії не може зрозуміти, що відбувається на "споконвічно російських землях", ми впевнено рухаємося далі. Підрозділ із білорусами працює: триколори падають на землю, росіяни здаються в полон, а "Ахмат" – просто чай. Диктатури обов'язково впадуть", – підписали військові ролик.

Контекст:

6 серпня у РФ заявили про спробу ЗСУ атакувати кордон із Росією в Курській області, після цього в регіоні тривають бої. ЗМІ писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив, що сили оборони проводять операцію в Курській області. За його даними, там узято в полон сотні російських військових

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, станом на 15 серпня під контролем України – 1150 км&³2; і 82 населені пункти Курської області РФ. У регіоні створено першу військову комендатуру України, її очолив генерал-майор Едуард Москальов.