Україна просунулася в Курській області на 1–2 км від початку доби й узяла 100 нових полонених – Зеленський

Командування зберігає фокус і на східній ділянці фронту – президент
Фото: president.gov.ua

Українські сили 14 серпня продовжили наступ у Курській області Росії. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у Telegram після ранкової доповіді головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського.

"Від 1 до 2 км на різних ділянках від початку доби. І ще понад 100 полонених російських військових за цей же період. Я вдячний усім причетним. Це пришвидшить повернення додому наших хлопців і дівчат", – написав глава держави.

Він зазначив, що командування зберігає фокус на східній ділянці фронту – торецькому й покровському напрямках. Зеленський доручив посилити там підрозділи ЗСУ озброєнням з останніх пакетів військової допомоги від союзників.

На відео, яке опублікував президент, Сирський доповідає, що ЗСУ завершили пошук і знищення окупантів у прикордонній російській Суджі.

Контекст:

Сили оборони проводять операцію в Курській області, повідомив 12 серпня президент України Володимир Зеленський. За даними головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського станом на той день, під контролем України було приблизно 1 тис. км&³2; території РФ.

13 серпня Зеленський поінформував, що під контролем України – 74 населені пункти Курської області РФ.

ЗМІ писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – запровадили режим контртерористичної операції.

Нелегітимний російський президент Володимир Путін висунув вимогу до міноборони РФ, щоб із Курської області "витиснули противника".

14 серпня Генштаб ЗСУ повідомив про знищення в Курській області російського винищувача-бомбардувальника Су-34.