У Криму вночі були вибухи. Окупанти заявляють, що збили ракету "Нептун" і кілька морських дронів

Вибухи були в кількох районах півострова
Фото: Крым. Реалии / Telegram

У ніч на 9 серпня окупований Росією Крим атакували з повітря. Про це "губернатор" Михайло Развожаєв повідомив у Telegram.

Глава незаконної влади півострова вночі стверджував, що Україна била по Криму ракетами й морськими безпілотниками. Развожаєв стверджує, що російська оборона збила українську протикорабельну ракету "Нептун".

Пізніше він розповів про шість нібито знищених дронів і безекіпажних катерів.

Telegram-канал "Крымский ветер" повідомив, що вибухи були в кількох районах Криму – Севастополі, поблизу Чорноморського. Уламки нібито збитого дрона впали в Качі.

Канал також опублікував відео детонації в Чорноморському приблизно о 2.00. Стверджують, що там підбили морський безпілотник.

Контекст:

Росія окупувала Крим після блокування українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна й більшість інших країн не визнають "приєднання" півострова до РФ. 24 лютого 2022 року Росія повномасштабно вторглася на материкову частину України, зокрема з Криму.

Від початку повномасштабної війни сили оборони України неодноразово атакували об'єкти російських окупантів у Криму. У 2024 році, зокрема, вибухи прогриміли у Джанкої на військових об'єктах, на кораблях у Севастополі та аеродромі Бельбек. Україна взяла на себе відповідальність за частину атак (але не за всі).

Українська влада неодноразово заявляла, що налаштована на деокупацію всіх захоплених із 2014 року українських територій, включно із Кримом.